Ηταν Σάββατο βράδυ. Γάλλοι τουρίστες που είχαν μόλις καταφθάσει με ιδιωτικό τζετ στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, πέρασαν από τη βίλα του επιχειρηματία-οικοδεσπότη τους να αφήσουν τα πράγματά τους και κατευθύνθηκαν σε εστιατόριο της περιοχής για να δειπνήσουν. Οταν γύρισαν σπίτι, τους περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη: ο ξενώνας στον οποίο διέμεναν είχε παραβιαστεί και είχαν κλαπεί ρολόγια συνολικής αξίας 60.000 ευρώ, 20.000 ευρώ σε μετρητά, φορητοί υπολογιστές, ακόμα και τα διαβατήριά τους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι τουρίστες της Μυκόνου έχουν να αντιμετωπίσουν φέτος μια μικρή επιδημία εγκλημάτων κατά της περιουσίας τους. Αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, οι κλοπές τον φετινό Αύγουστο θα ξεπεράσουν τα περσινά επίπεδα στο νησί – κάτι που ισχύει ήδη, μόλις στα μισά του μήνα, για τις ληστείες.

Ωστόσο, όπως δηλώνει στην «Κ» ο Ευάγγελος Κεφάλας, πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, παρά τις ενισχύσεις που παρασχέθηκαν, κυρίως με τη μορφή δοκίμων αστυφυλάκων, «θα επιθυμούσαμε να υπάρχει μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία στο νησί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ένωση είχε ζητήσει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενισχύσεις για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.