Δεν προγραμματίζονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση σήμερα στη Σαντορίνη, ενώ και η χθεσινή νύχτα, από τις 23:30 και μετά κύλησε χωρίς περικοπές στην τροφοδότηση ηλεκτρικού ρεύματος προς τους καταναλωτές.

Αυτή την ώρα το παραγωγικό δυναμικό του σταθμού της Σαντορίνης ξεπερνά τα 28 μεγαβάτ τα οποία, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που περιορίζουν την κατανάλωση ρεύματος από τα κλιματιστικά, επαρκούν για την κάλυψη της ζήτησης.

Στο μεταξύ, νωρίς σήμερα το πρωί έφθασαν στο λιμάνι του νησιού γεννήτριες ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρόδο οι οποίες μεταφέρονται στον Σταθμό, ενώ προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 2 MW εντός της ημέρας.

«Με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου» δεν θα χρειαστεί το Σάββατο εκ περιτροπής διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη, δηλώνουν οι αρμόδιοι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) απευθύνει, πάντως, έκκληση  για τον περιορισμό της κατανάλωσης στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η κατανομή της ισχύος με τον καλύτερο τρόπο.

Διευκρινίζει επίσης ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενδέχεται να προβούν σε έκτακτες περικοπές ηλεκτροδότησης μικρών τμημάτων γραμμών, για περιορισμένη χρονική διάρκεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια του Δικτύου.

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Παρακαλούμε και πάλι θερμά για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος.

Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών».