Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά  που ξέσπασε λίγο μετά τις μια το μεσημέρι στη θέση «Κουρουπάτα» Παλικής. 

Λόγο των δυνατών ανέμων που έπνεαν πήρε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε κατοικίες, αγροικίες αλλά και και την Ιερά Μονή Κορωνάτου.

Το μοναστήρι σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από επίγειες και εναέριες δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο. Κληρικοί και πολίτες ριχτήκαν στη μάχη με τις φλόγες για να σώσουν το μοναστήρι από το είχαν ζώσει, αλλά και τις καλογριές που ήταν μέσα οι οποίες είναι καλά στην υγεία τους.

Πλέον, η φωτιά μαίνεται σε διάσπαρτες εστίες, ενώ τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία αεροσκάφη και δύο Πεζετέλ.

Την ίδια ώρα, μετά από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά στη Θάσο είναι πλέον σε ύφεση. 
 
Νέα προειδοποιηση για κίνδυνο πυρκαγιών και την Κυριακή

Πάντως, για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας αύριο Κυριακή προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η προειδοποίηση αφορά τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (νότια)
Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων
Νήσος Χίος
Νήσος Σάμος
Νήσος Ικαρία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα εφιστά την προσοχή, στους πολίτες περιοχών που βρίσκονται σε κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (με βάση την ημερήσια πρόβλεψη), στους κατοίκους αστικών κέντρων των οποίων οι οικίες βρίσκονται κοντά σε περιαστικά δάση, καθώς και στους πολίτες που παραμένουν σε παραθεριστικές κατοικίες, που βρίσκονται  κοντά σε δασικές εκτάσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, προβλέπεται ότι θα παραμείνει σε πολλές περιοχές της χώρας σε πολύ υψηλά επίπεδα (κατηγορία κινδύνου 4).

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.