Για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στη ΔΕΗ κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ με αφορμή το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη. Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι με ιδιώτες παραγωγούς το ατύχημα στη Σαντορίνη θα εξελισσόταν σε μια «μίνι Καλιφόρνια» επικαλούμενοι το μπαράζ των διακοπών ρεύματος που επηρέασαν 1,5 ανθρώπους.

«Η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης μετά την πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ, αναδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την απουσία επενδύσεων εκσυγχρονισμού στο μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων οι ελλείψεις προσωπικού και είχε ζητήσει επανειλημμένα προσλήψεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές. 

«Θα ήταν εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι θα συνέβαινε στην περίπτωση ιδιωτών παραγωγών και αν αυτοί θα έκαναν τις αναγκαίες υποδομές ή ακόμα θα κρατούσαν ανενεργές επενδύσεις μόνο για εφεδρεία, η οποία είναι τόσο πολύτιμη, ιδιαίτερα στον εκτεταμένο νησιωτικό χώρο της Ελλάδας. Με μαθηματική ακρίβεια το ατύχημα στη Σαντορίνη θα εξελισσόταν σε συμβάν όπως αυτό της Καλιφόρνιας πριν μερικά χρόνια» σημειώνεται χαρακτηριστικά όσον αφορά τους ιδιώτες. 

«Η διοίκηση της ΔΕΗ πέρα από την αναζήτηση των αιτιών, των ευθυνών και τον απολογισμό που πρέπει να κάνει, χρειάζεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προληφθούν ανάλογα γεγονότα και να προλάβει τα χειρότερα» καταλήγει η ΓΕΝΟΠ.