Τις πληγείσες από την καταστροφική νεροποντή περιοχές της Χίου θα επισκεφτούν ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή, οι οποίοι μεταβαίνουν το μεσημέρι στο νησί.    Μαζί με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, η οποία βρίσκεται από χθες στη Χίο, το υπουργικό κλιμάκιο θα επισκεφτεί τις περιοχές που έχουν πληγεί.

    Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και καταγραφή των ζημιών.

    Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, ο νομάρχης Χίου, όλοι οι δήμαρχοι του νησιού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και άλλοι φορείς.

    Η σύσκεψη υπό τη γενική γραμματέα της περιφέρειας που είχε προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι, αναβάλλεται για τις 6 το απόγευμα λόγω της επίσκεψης του υπουργικού κλιμακίου στη Χίο.