Κλειστά παρέμειναν σήμερα, τα πρατήρια υγρών καυσίμων στα Χανιά, ύστερα από απόφαση της Ένωσης Ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων του νομού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου βενζινοπωλών του νομού, Βαγγέλη Κότσο, «οι βενζινοπώλες εκφράζουν κατά αυτόν τον τρόπο την απογοήτευσή τους, για τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τις πολύ υψηλές τιμές των καυσίμων στο νησί».

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αλλά και η έλλειψη ελέγχων στην αγορά καυσίμων, τόσο στο στάδιο τη διύλισης όσο και της χονδρικής, έχουν οδηγήσει στη δημιουργία ολιγοπωλίων και κατ’ επέκταση στην τεράστια άνοδο των τιμών, σε όλο το νησί.

Στα Χανιά, οι πρατηριούχοι πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα παραδίδοντας στον αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Βουλγαράκη, σχετικό ψήφισμα.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, ήταν 95%, καθώς ανοικτά έμειναν μόνο κάποια πρατήρια εταιρειών.

TAGS