Μία 60χρόνη και μία 48χρόνη κατηγορούνται για εμπορική κατασκοπεία από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς εκκρεμεί εις βάρος τους, μήνυση για παραβίαση υπολογιστικών συστημάτων και παράνομη κατοχή δεδομένων.

Σύμφωνα με την μήνυση, που έχει υποβάλει εταιρία η οποία εδρεύει στην Αττική, η 60χρονη, η οποία ήταν παλιά υπάλληλος της, κράτησε όλα τα δεδομένα από τους υπολογιστές (λογισμικά πακέτα, προγράμματα, βάση δεδομένων, πελατολόγια κλπ) και τα διέθετε στη 48χρονη Βελγίδα, με την οποία συνεργάζεται με σκοπό να αποσπάσουν την πελατεία της εταιρείας.

Μετά τη μήνυση έγινε έρευνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι της 48χρονης αλλοδαπής και σε έλεγχο που έγινε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή της βρέθηκαν πλήθος αρχείων, σε ψηφιακή μορφή, που σχετίζονται με την μηνύτρια εταιρεία.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάσχεσαν έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών.

Ενώ σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.