current views are: 1

20 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση08:25

Συνελήφθησαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε σούπερ μάρκετ της Σαντορίνης

Συνελήφθησαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε το βράδυ της 16ης Αυγούστου σε σούπερ μάρκετ της Σαντορίνης. 

Δημοσίευση 08:25’
αρθρο-newpost

Συνελήφθησαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε το βράδυ της 16ης Αυγούστου σε σούπερ μάρκετ της Σαντορίνης. 

Συνελήφθησαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε το βράδυ της 16ης Αυγούστου σε σούπερ μάρκετ της Σαντορίνης. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 43 και 37 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν την επομένη της ληστείας (17/8) στο λιμάνι του νησιού ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν με πλοίο της γραμμής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσαν δυο εντάλματα σύλληψης από τη 17η τακτική ανακρίτρια Πρωτοδικών Αθηνών για κλοπές.

Αναλυτικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, την Παρασκευή 16-08-2013 το βράδυ, στην Μεσσαριά Θήρας, οι δυο κατηγορούμενοι με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν σε εξωτερικό χώρο πολυκαταστήματος τροφίμων, μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας, τον διευθυντή της επιχείρησης και αφού τον δέσμευσαν, τον υποχρέωσαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό προερχόμενο από τις εισπράξεις της ημέρας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας και ύστερα από εκτεταμένες και μεθοδικές αναζητήσεις κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες την 17-08-2013 στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, όπου μετέβησαν διαδοχικά με σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο και να διαφύγουν.

Οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας και εξεταζόμενοι σε συνδυασμό με αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από την εξέλιξη της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη ληστεία και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • Μια (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα
  • Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας
  • Το χρηματικό ποσό των 1.195 ευρώ
  • Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
  • Έξι (6) κάρτες sim κινητών τηλεφώνων
  • Δυο (2) πλαστικά δεματικά καλωδίων «tire up»

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.


σχετικα αρθρα