Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας η κατάσταση στην περιοχή Διμυλιάς- Καλαβαρδών είναι πολύ καλύτερη, δεν υπάρχει κανένα μέτωπο φωτιάς παρά μόνο συνεχείς αναζωπυρώσεις  τις οποίες ελέγχουν, όπως μας ενημέρωσε μόλις ο κ. Γαϊτανίδης, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Με μια πρώτη πρόχειρη εκτίμηση του έχουν καεί περίπου 4.000 στρέμματα.

Στην περιοχή παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις, ενώ αυτήν την στιγμή επιχειρούν τρία καναντέρ υπό τον συντονισμό του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Παπαγεωργίου που πετάει με ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Συνολικά από εχθές  στην κατάσβεση της φωτιάς έλαβαν μέρος 70 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 4 καναντέρ, ένα ελικόπτερ0, δεκάδες εθελοντές πεζοί και με βαρέα οχήματα  ενώ σήμερα το πρωί θα ενισχύονταν οι δυνάμεις με 8-10 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα από Αθήνα.

Ο κ. Γαϊτανίδης είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.  Επίσης αυτήν την στιγμή στην περιοχή πραγματοποιούνται έργα αποκατάστασης από την ΔΕΗ για τις καμένες κολώνες.

 

TAGS