Ύστερα από σκληρή μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβέστες στην Κεφαλονιά, πριν από λίγο έθεσαν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από το χωριό Καρούζα και πολύ γρήγορα έφθασε στο χωριό Καραβάδο.

Στο σημείο βρίσκεται όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού καθώς και 3 ελικόπτερα που επιχειρούν από αέρος και προσπαθούν συντονισμένα να σβήσουν εντελώς την φωτιά.

Σύμμαχος της πύρινης λαίλαπας είναι και οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απειλήθηκαν σπίτια στις αρχές του χωριού Καραβάδο, με την πυροσβεστική υπηρεσία να θέτει σε επιφυλακή τους ενοίκους των σπιτιών για το ενδεχόμενο να τα εγκαταλείψουν.

Οπως είπε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης στο newpost, η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του Καραβάδο και κινδύνεψαν να καούν τρία σπίτια που τα έσωσαν με τις συντονισμένες προσπάθειες της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και κατοίκων εθελοντών, ενώ περιόρισαν ένα μέτωπο που κατευθυνόταν μέσα στο χωριό του Καραβάδου. «Δεν έχουν καεί πολλά στρέμματα αλλά κινδύνευαν πυκνοκατοικημένες περιοχές» είπε καταλήγοντας.

Σε δηλώσεις του στο inkefalonia.gr ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου κ. Μιλτιάδης Τετενές τόνισε: «H πυρκαγιά ξεκίνησε  από την περιοχή Καρούζα αλλά επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Απειλήθηκε άμεσα το χωριό Καραβάδος καθώς η φωτιά έφθασε και μέχρι τα σπίτια. Αυτή τη στιγμή κάνουμε συντονισμένες ενέργειες για να μην επεκταθεί περισσότερο».