Σε τουλάχιστον 64.000 θα διαμορφωθεί ο αριθμός των παιδιών που θα ενταχθούν φέτος στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, έκανε γνωστό πως ήδη, εκτός από τα 149 εκατ. ευρώ  που είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος για φέτος, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε την επιπλέον ενίσχυση του προγράμματος από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 10 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, ο αριθμός παιδιών που θα ενταχθούν φέτος θα ανέλθει τουλάχιστον στις 64.000 έναντι 57.500, που εντάχθηκαν πέρυσι και 48.360 πρόπερσι.

Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη πως η συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την ΚΕΔΕ συνεχίζεται, προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι που θα επιτρέψουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα περισσότερα των 64.000 παιδιών, ανάλογα και με τον τελικό αριθμό των δικαιούχων, ο οποίος θα προέλθει από την εξέταση των ενστάσεων, η υποβολή των οποίων έχει καταληκτική προθεσμία την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 4:30μμ.

Όπως επισήμανε, φέτος κατατέθηκαν 98.212 αιτήσεις, εκ των οποίων 7.000 περίπου δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Από τις υπόλοιπες αιτήσεις, μόνο οι 71.277 είναι εντάξει ως προς τα δικαιολογητικά και περιλαμβάνονται στον προσωρινό Πίνακα που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα.

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας για ενστάσεις, και την εξέτασή τους, θα έχει καθοριστεί ο τελικός αριθμός των δυνητικά δικαιούχων.