Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τρία άτομα, δύο γυναίκες ηλικίας 47, 66 ετών και ένας 55χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της άμεσης συνέργειας.

Ειδικότερα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί καταγγελία Διοικητή Δημόσιας Υπηρεσίας σύμφωνα με την οποία η 66χρονη, ενεργώντας με προτροπή και για λογαριασμό της 47χρονης ιδιοκτήτριας εταιρείας καθαρισμού, τον προσέγγισε δύο φορές και του υποσχέθηκε την παροχή του χρηματικού ποσού 20.000 ευρώ, ώστε με την ιδιότητά του, να φροντίσει να ανατεθεί το έργο της καθαριότητας της Υπηρεσίας για την περίοδο 2013-14 στην εταιρεία της 47χρονης. Το χρηματικό ποσό, όπως η ίδια του ανέφερε, της το είχε παραδώσει ο 55χρονος υπεύθυνος της εταιρείας.

Στη συνέχεια, σε συνάντηση της 66χρονης με τον Διοικητή της Υπηρεσίας, αυτή τον διαβεβαίωσε ότι θα του παρέδιδε το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 10.000 ευρώ, μόλις υπογραφόταν η σχετική σύμβαση ανάθεσης του έργου καθαριότητας υπέρ της εταιρείας για την οποία αυτή μεσολαβούσε.
Τα εμπλεκόμενα άτομα συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.