Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Νίκος Παπαδήμος, ο οποίος καταζητούνταν από το 2004 ως κεντρικό πρόσωπο στα γεγονότα που οδήγησαν στην έκπτωση του τότε Πατριάρχη Ειρηναίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης από το 13ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας, καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Κέρκυρας για κλοπή, πλαστογραφία με χρήση κατ' εξακολούθηση και απάτη κατ' εξακολούθηση, με συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα ενός μηνών.

Ο Νίκος Παπαδήμας εντοπίστηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα μας με διαβατήριο των αρχών του Παναμά, το οποίο είχε αποκτήσει με παράνομο τρόπο, χρησιμοποιώντας στοιχεία ταυτότητας υπηκόου του Παναμά, ο οποίος είχε αποβιώσει το 1992.

Δεξί χέρι του Ειρηναίου, ο Νίκος Παπαδήμας, γιος του εκλιπόντος δημάρχου Αγίου Δημητρίου Ιωαννίνων, καταζητούνταν εδώ και επτά χρόνια από τις αρχές με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της πώλησης ακινήτων του Πατριαρχείου, κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος ουδέποτε αποδέχτηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στους αρμόδιους Εισαγγελείς.