Για ακόμη ένα καλοκαίρι οι πυρκαγιές στη χώρα μας ψηλά στην ημερισία διάταξη. Χιλίαδες στρέμματα δάσους κάηκαν ανά τη χώρα στις διάφορες φωτιές που ξέσπασαν, ενώ σπίτια και οικισμοί απειλήθηκαν.

Σε ποιες περιοχές της χώρας όμως σημειώθηκαν οι πιο καταστροφικές πυρκαγιές; 

Σύμφωνα με το το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής κατόπτευσης και καταγραφής δασικών πυρκαγιών (EFFIS), η φωτιά στη Ρόδο αποδείχθηκε η μεγαλύτερη του φετινού καλοκαιριού - σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- όπου έγιναν στάχτη συνολικά 42.270 στρέμματα.

Εξίσου καταστροφικό ήταν το έργο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στις 29 Ιουλίου στην περιοχή Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, που υπολογίζεται ότι έκαψε γύρω στα 18.810 στρέμματα.

Στην Σέριφο η πυρκαγιά κατέστρεψε 13.210 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ στη Θάσο η πυρκαγιά αποτέφρωσε 11.860 στρέμματα δάσους.

Στην πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου στο Πόρτο Ράφτη κάηκαν  4.930 στρέμματα δάσους και σε εκείνη των Κυθήρων, την ίδια μέρα, 3.330 στρέμματα.

Η φωτιά της 7ης Αυγούστου στην Βαρυμπόμπη έκαψε 1.820 στρέμματα κυρίως πευκοδάσους, ενώ η πρόσφατη φωτιά στην Ανδρο έκαψε 2.150 στρέμματα.