Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Καρλιώτης

Ιδιαίτερα μειωμένη ήταν η κίνηση στη λαϊκή αγορά της Νίκαιας, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των προϊόντων κυμάνθηκαν σε καλά επίπεδα. Όπως τονίζουν οι πωλητές της λαϊκής αγοράς, η μειωμένη κίνηση οφείλεται στις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι πολίτες.

Οι καταναλωτές συνεχώς περιορίζουν τις αγορές τους, ακόμα και σε είδη που μέχρι πρόσφατα ήταν απαραίτητα.

 Το «καλάθι της νοικοκυράς» περνά και φεύγει με λίγα και μόνο τα απαραίτητα πράγματα και σε μικρές ποσότητες, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας ιδιαιτέρα για τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους που μετρούν και το τελευταίο λεπτό για να τα βγάλουν πέρα.

Το newpost στη λαϊκή αγορά της Νίκαιας

Το newpost βρέθηκε στη λαϊκή αγορά της Νίκαια, έκανε σύγκριση τιμών στα προϊόντα και συνομίλησε με καταναλωτές  και παραγωγούς για την κίνηση στην αγορά ενώ από την μεριά των παραγωγών δηλώνουν ότι παρά τις χαμηλές τιμές ο κόσμος αδυνατεί ακόμα και έτσι να ψωνίσει!

 Πωλητής λαϊκής αγοράς δήλωσε στο newpost:  «Οι τιμές είναι χαμηλές, δεν πάει πιο κάτω, παρ όλα αυτά  ο κόσμος δεν ψωνίζει, δεν έχει χρήματα».

Ένας καταναλωτής δήλωσε. «Κοιτάτε το καρότσι μου… άδειο… που να περισσέψουν χρήματα για ψώνια, μας τα πήραν όλα οι ΔΕΚΟ»

 «Μια χαρά χάλια πάει η κίνηση» είπε παραγωγός και αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες καθώς δε μπορούν πλέον να βγάλουν ούτε τα έξοδα τους.

Ενδεικτικά οι τιμές στη λαϊκή αγορά της Νίκαιας όπως τις καταγράψαμε:

Ροδάκινα από 1,50 ευρώ έως 1,70 το κιλό

Σταφύλια από 1  ευρώ έως 1,50 το κιλό

Κρεμμύδια από 0,50 λεπτά έως 0,60 το κιλό

Καρπούζια από 0,29  λεπτά έως 0,40 το κιλό

Ντομάτες από 0,50 λεπτά έως 0,80 το κιλό

Πατάτες από 0,69 λεπτά έως 0,79 το κιλό

Αγγούρια από 0,80 λεπτά έως 0.98 το κιλό

 «Μένουν γεμάτοι τρόφιμα οι πάγκοι στη λήξη της λαϊκής αγοράς»

Εντοπίσαμε και τον πρόεδρο της Α’ Λαϊκής Πειραιά, Νικόλαο Βατράνη, ο οποίος δήλωσε στο newpost πως οι τιμές που βλέπουμε στους πάγκους είναι πάρα πολύ χαμηλές, αλλά παρόλα αυτά οι πάγκοι μένουν γεμάτοι τρόφιμα στη λήξη της λαϊκής αγοράς.

Συγκεκριμένα  είπε: «Οι τιμές που βλέπετε στους πάγκους είναι πάρα πολύ χαμηλές. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά, περιορίζεται στα άκρως απαραίτητα και δεν ψωνίζουν μεγάλες ποσότητες όπως έκαναν στο παρελθόν αλλά ούτε και από όλα τα είδη, με αποτέλεσμα οι πάγκοι με τη λήξη της λαϊκής αγοράς να μένουν γεμάτοι τρόφιμα».