Τα ναρκωτικά και ο παράνομος οπλισμός που βρέθηκαν στο σπίτι ενός αθίγγανου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον καταυλισμό του Πυρίου Θηβών, αποτέλεσαν την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση μιας σειράς διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας.

Οι άνδρες της Ασφαλείας Χαλκίδας συνέλαβαν τον 34χρονο και κατέσχεσαν 25 ναρκωτικά χάπια για τα οποία δεν διέθετε ιατρική συνταγή καθώς και 19 κυνηγετικά φυσίγγια. Στην προανάκριση, όμως, αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέλος σπείρας που είχε διαρρήξει τουλάχιστον εννέα σπίτια στην Αυλίδα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με λεία μετρητά πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κοσμήματα!

Στη σπείρα συμμετείχαν ακόμη τρεις αθίγγανοι, ηλικίας 33, 23 και 19 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ο 34χρονος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορείται και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων που έχει διαπράξει η σπείρα.