Διακοπές στην υδροδότηση ενδέχεται να αντιμετωπίσει το επόμενο τριήμερο η Πάτρα

Η ΔΕΥΑΠ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Μετά το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην υδροδότηση του δικτύου Βραχναίκων, Μονοδενδρίου, Ροϊτίκων, Μιντιλογλίου με την αφανή διαρροή και στη συνέχεια με την διακοπή λειτουργίας σε δύο από  τις τρείς γεωτρήσεις, το Σάββατο 24 Αυγ.  το μεσημέρι  περίπου στις 3 η ώρα τελείωσε η πλήρωση των αγωγών του δικτύου και ξεκίνησε η σταδιακή υδροδότηση των οικισμών με προτεραιότητα στο Μιντιλόγλι που υπέστη και την μεγαλύτερη ταλαιπωρία από την βλάβη.  Η πρώτη δυσλειτουργία του δικτύου παρουσιάστηκε στις  14 Αυγούστου  και η ΔΕΥΑΠ κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την υδροδότηση της περιοχής λόγω του εορταστικού τριημέρου και κατέστη δυνατή η επαρκής υδροδότηση τις πρώτες ημέρες  με χαμηλωμένες πιέσεις παρά τις  αυξητικές απαιτήσεις  κατανάλωσης.  Στη συνέχεια  κατά την διάρκεια  επισκευής των δύο γεωτρήσεων όπου υπήρχε παραγωγή νερού στο 30% της ζήτησης  επιλέχτηκε ο τρόπος της εκ περιτροπής υδροδότησης των οικισμών.  Η μία αντλία ακόμα παρουσιάζει ακόμα δυσλειτουργίες με μειωμένη παροχή νερού. Χρησιμοποιήθηκε επίσης και υδροφόρα οχήματα για την υδροδότηση δεξαμενών σε απομακρυσμένες κατοικίες όπου ακόμα είναι δύσκολη η κανονική παροχή από το δίκτυο ύδευσης.

Ο συντονισμός των ενεργειών εξαιτίας της σοβαρότητας του προβλήματος απαίτησε την συνεχή παρουσία του Αντιπροέδρου Αντώνη Κότσαλη και στελεχών της ΔΕΥΑΠ όλες αυτές τις ημέρες  σε εικοσιτετράωρη βάση.

Για τις επόμενες τρείς  ημέρες θα γίνεται συνεχής έλεγχος  και επιδιόρθωση της τελευταίας αντλίας μέχρι να ισορροπήσει το δίκτυο την κατανάλωση και ενδέχεται και υπάρξει μειωμένη παροχή η και ελλείψεις νερού

Για αυτό το λόγο παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να αποφύγουν τις υπερβολικές καταναλώσεις νερού μέχρι και την Δευτέρα.

Η ΔΕΥΑΠ έχει ήδη βελτιώσει αρκετά το δίκτυο με σημαντικές τροποποιήσεις που έχουν μειώσει τις βλάβες και έχουν αναβαθμίσει την ποιότητα του νερού σε σχέση με το παρελθόν κάτι που θα συνεχιστεί και στο μέλλον . Είναι επίσης στ φάση  κατασκευής  ένα σημαντικό έργο στις γεωτρήσεις του δικτύου το οποίο το επόμενο καλοκαίρι  θα επιτρέψει στις τρείς γεωτρήσεις  να λειτουργούν  εκ περιτροπής άρα σε περίπτωση αστοχίας κάποιας να μην επηρεάζεται η υδροδότηση της περιοχής επειδή  σήμερα αυτό είναι αδύνατο διότι  τους καλοκαιρινούς μήνες με συνεχή λειτουργία των αντλιών είναι σε οριακό σημείο η παραγωγή με την κατανάλωση του νερού.

Από την ΔΕΥΑΠ θα γίνουν συνεχώς προσπάθειες για την τελική αποκατάσταση της βλάβης και από τους κατοίκους θα πρέπει να γίνεται προσεκτική χρήση της κατανάλωσης του νερού έτσι ώστε να έχουμε την σταδιακή αποκατάσταση. Για τυχόν προβλήματα το τηλέφωνο επικοινωνίας της ΔΕΥΑΠ είναι  2610366100."