Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Κέρκυρα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ένας Έλληνας, ηλικίας 40 ετών, διότι καλλιεργούσε στο σπίτι του φυτεία κάνναβης.

Εις βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα καλλιέργειας φυτείας και κατοχής ποσότητας κάνναβης, καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής και της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών με ένα δρεπάνι.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι του άνδρα. Στην αναγγελία της έρευνας, ο 40χρονος αρνήθηκε να συνεργαστεί και στη συνέχεια στράφηκε εναντίον των αστυνομικών και του εισαγγελικού λειτουργού με ένα δρεπάνι μήκους 2,5 μέτρων.

Άμεσα ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του εντοπίστηκε, στον προαύλιο χώρο, φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από 87 δενδρύλλια, ύψους 2,5 μέτρων περίπου. Παράλληλα, στο εσωτερικό της κατοικίας βρέθηκε ένα κιλό κάνναβη, μέσα σε συσκευασίες. Κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια, η ναρκωτική ουσία καθώς και το δρεπάνι με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.