current views are: 2

25 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση15:31

Να δώσει ονόματα καλεί τον υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

«Όχι» στη συλλήβδην στοχοποίηση των ιατρών για τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και με αφορμή τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας τον καλεί να δώσει «ονόματα και διευθύνσεις εδώ και τώρα».

Δημοσίευση 15:31’
αρθρο-newpost

«Όχι» στη συλλήβδην στοχοποίηση των ιατρών για τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και με αφορμή τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας τον καλεί να δώσει «ονόματα και διευθύνσεις εδώ και τώρα».

«Όχι» στη συλλήβδην στοχοποίηση των ιατρών για τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και με αφορμή τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας τον καλεί να δώσει «ονόματα και διευθύνσεις εδώ και τώρα».

Ο ΙΣΑ επιφυλάσσεται να προσφύγει κατά παντός υπευθύνου που, όπως αναφέρεται, με γενικόλογα δημοσιεύματα επιχειρεί να αμαυρώσει το ιατρικό σώμα συνολικά και «να διαταράξει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή, με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».

«Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος για τους γιατρούς σήμερα είναι να μπουν φυλακή για τα χρέη τους, επειδή ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να τους χρωστά τα δεδουλευμένα πολλών μηνών», σχολίαζει χαρακτηριστικά με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΙΣΑ:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Εξωφρενικές δεν είναι οι περιπτώσεις ελαχίστων επίορκων που υπερσυνταγογραφούν. Εξωφρενική είναι η αντιμετώπιση συλλήβδην του Ιατρικού Σώματος, ως των κύριων υπευθύνων για τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ ή και του κράτους, ως εγκληματιών.

Σας καλούμε να προστατεύσετε το Ιατρικό Σώμα από τη συλλήβδην στοχοποίησή του: Δώστε εδώ και τώρα ονόματα και διευθύνσεις.

Δε μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή η συλλήβδην αντιμετώπιση των γιατρών ως εγκληματιών, όταν οι ίδιοι αυτοί γιατροί έχουν στηρίξει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης παρέχοντας, επί τριετία τώρα, τις υπηρεσίες τους στον Έλληνα ασφαλισμένο, χωρίς να αμείβονται.

Η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ωθεί κάποιους στην, εκ του πονηρού, κατασκευή ενόχων, στοχοποιώντας μάλιστα επιλεκτικά μόνο τους ιατρούς. Οι άλλοι επαγγελματίες υγείας, κυρίως η αδράνεια των Διοικήσεων του ΕΟΠΥΥ ή της πολιτείας, επί τόσα έτη, δεν ευθύνεται άραγε για τα ελλείμματα;

Δε χρειάζεται να ανακαλύψουμε και πάλι τον τροχό. Ο ΙΣΑ, επί σειρά ετών, ζητούσε την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών, ως απαραίτητα εργαλεία για ένα σύγχρονο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Επί σειρά ετών ζητά επίσης τη θέσπιση και εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων, απτών δηλαδή μέτρων, για τον πραγματικό έλεγχο των δαπανών.

Επιτέλους θα εφαρμόσετε αυτά που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη ή θα εξακολουθήσετε να πυροβολείτε συλλήβδην τους ιατρούς αφήνοντάς τους ή και ωθώντας τους να εγκαταλείψουν την πατρίδα !

Ο ΙΣΑ επιφυλάσσεται να προσφύγει κατά παντός υπευθύνου που με γενικόλογα δημοσιεύματα επιχειρεί να αμαυρώσει το ιατρικό σώμα συνολικά, να διαταράξει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή, με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.
Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος για τους γιατρούς σήμερα είναι να μπουν φυλακή για τα χρέη τους, επειδή ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να τους χρωστά τα δεδουλευμένα πολλών μηνών.

Κύριε Υπουργέ, ο ΙΣΑ ζητά τη συμβολή σας στη διαφύλαξη του κύρους του Έλληνα Γιατρού.

Προχωρήστε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.»