Τη βίλα του στο Σάρεϊ της Βρετανίας πουλάει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, σύμφωνα με αγγελία που δημοσιεύθηκε στους Κυριακάτικους Sunday Times.

Η αγγελία του βρετανικού μεσιτικού γραφείου Savills στους χθεσινούς «Σάντεϊ Τάιμς» έχει προσθέσει την απαραίτητη χρυσόσκονη. Δεν πουλάει απλώς μια εξοχική έπαυλη της βικτωριανής εποχής ονόματι Στάνγιαρντς στο γραφικό χωριουδάκι Τσόμπχαμ του Σάρεϊ. Πουλάει το σπίτι του «εξόριστου βασιλιά» (sic) της Ελλάδας. Ενδεικτική τιμή 5,5 εκατ. στερλίνες, ήτοι 6,42 εκατ. ευρώ.

Γράφει χαρακτηριστικά η αγγελία: «Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Β” βρήκε καταφύγιο σε αυτό το αγγλικό εξοχικό σπίτι, αφού εκδιώχθηκε από τη χώρα με πραξικόπημα το 1967. Ο Κωνσταντίνος, 73 ετών σήμερα, μετακόμισε στο Στάνγιαρντς στο Τσόμπχαμ του Σάρεϊ μαζί με τη σύζυγό του Αννα-Μαρία και τα τρία παιδιά τους το 1974», κτλ. κτλ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η βίλα έχει ως αρχική τιμή πώλησης της 5,5 εκατ. στερλίνες, ή 6,42 εκατ. ευρώ. Η βίλα διαθέτει πέντε δωμάτια υποδοχής, δέκα κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, πισίνα, γήπεδο τένις, λιβάδι για άλογα και οπωρώνα σε έκταση περίπου 32 στρεμμάτων. 

Σε αυτό το μικρό και διακριτικό καταφύγιο των πέντε δωματίων υποδοχής, με τις 10 κρεβατοκάμαρες και τα έξι μπάνια, το οποίο διαθέτει ταράτσα, πισίνα (εξωτερική μεν, θερμαινόμενη δε), γήπεδο τένις, λιβάδι για άλογα (όπου υπάρχει κτίσμα το οποίο μπορείτε να μετατρέψετε και σε στάβλους) και οπωρώνα σε έκταση περίπου 32 στρεμμάτων, τον Ιούλιο του 1974 ο Κωνσταντίνος περίμενε μάταια να χτυπήσει το τηλέφωνο για να του ανακοινωθεί ότι η χώρα τον έχει ανάγκη. Η Ιστορία είχε βέβαια άλλα σχέδια. Μετά τον Δεκέμβριο του 1974 και το δημοψήφισμα απομονώθηκε εκεί, όπως έγραφε το 1975 το περιοδικό «People», για να ξεπεράσει το αποτέλεσμα της ψήφου του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με την περιγραφή στην ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου, το σπίτι του 1883 βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της περιοχής και έχει εκπληκτική θέα από την ταράτσα. Το περιβάλλον είναι αρκούντως βρετανικό, με καταπράσινα λιβάδια, δένδρα και λιμνούλες. Ο τυχερός αγοραστής δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την εκπαίδευση των παιδιών του, μια και το φημισμένο Κολέγιο Ιτον, με αποφοίτους 19 βρετανούς πρωθυπουργούς, βρίσκεται κοντά. Ούτε για τη διασκέδασή του, μια και υπάρχουν σε απόσταση βολής τέσσερα γκολφ κλαμπ καθώς και ο Ιππόδρομος του Ασκοτ, γνωστός στο ευρύ κοινό από τις βασιλικές ιπποδρομίες με τα εξαντρίκ καπέλα των κυριών.