Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται από την Κυριακή ένας 40χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος φέρεται ως ο υπαίτιος των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στις 12 και 13 Αυγούστου στην περιοχή του Αγίου Σουλά.

Η σύλληψη του 40χρονου έγινε μετά την αξιοποίηση στοιχείων που φέρονται να είχαν στην διάθεσή τους οι άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Όλες οι έρευνες έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα και εν συνεχεία σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου εκδόθηκε  ένταλμα σύλληψης για τον 40χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και προσήχθη στο δικαστήριο.

Σε βάρος του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση και κρατείται προκειμένου την Τρίτη να προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί.

Πάντως από την πλευρά του ο 40χρονος όχι μόνο αρνείται κάθε κατηγορία που του αποδίδεται, αλλά επισημαίνει πως σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές έχει βοηθήσει για την κατάσβεσή τους καθώς είναι μέλος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σορωνής. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τις συγκεκριμένες ημέρες μέλη του συλλόγου, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, πραγματοποιούσαν περιπολίες για την προστασία των δασών της περιοχής.

Δήλωση όμως έκανε στη «Ροδιακή» και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σορωνής Γιάννης Μαρίνος ο οποίος είπε: «τίποτα δεν μας πείθει ότι ο συγκεκριμένος που συνελήφθη είναι ένοχος. Αντίθετα είμαστε πεισμένοι για το αντίθετο και πιστεύουμε ότι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα».

Σχετικά με την σύλληψη του 40χρονου χθες το μεσημέρι εκδόθηκε Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθη ως υπαίτιος πυρκαγιάς, ο X.N. 40 ετών, ημεδαπός, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 12/08 και 13/08/2013, στην περιοχή ʼγιος Σουλάς, στη Ρόδο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ρόδου, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περιπτώσεις εμπρησμού για τις οποίες κατηγορείται ο 40χρονος εκδηλώθηκαν σε δύσκολα για την κατάσβεσή τους σημεία στην περιοχή του Αγίου Σουλά, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική με αποτέλεσμα να μην επεκταθούν και τελικά να αποτεφρώσουν μόλις μερικά τετραγωνικά γης η κάθε μία.