ΕΛΛΑΔΑ

Scrub για την περιποίηση των ποδιών

Δημοσίευση 26 Αυγούστου 2013, 17:20 / Ανανεώθηκε 26 Αυγούστου 2013, 17:20
Scrub για την περιποίηση των ποδιών
Facebook Twitter Whatsapp

Το καλοκαίρι συνηθίζουμε να εκθέτουμε να πόδια μας σε κοινή θέα. Παρακάτω θα διαβάσετε ένα scrub με ευεργετικές ιδιότητες για τα πόδια.

Το καλοκαίρι συνηθίζουμε να εκθέτουμε να πόδια μας σε κοινή θέα. Παρακάτω θα διαβάσετε ένα scrub με ευεργετικές ιδιότητες για τα πόδια.

Θα χρειαστείτε 2 αβοκάντο, ¼ της κούπας καλαμποκάλευρο και αλάτι.

Παίρνετε το κουκούτσι ενός αβοκάντο και το αφήνετε να ξεραθεί για μερικές μέρες. Έπειτα το σπάτε σε μικρά κομματάκια σε ένα γουδοχέρι. Στη συνέχεια, παίρνετε το δεύτερο αβοκάντο, το καθαρίζετε και βγάζετε τη φλούδα του. 

Λιώνετε το εσωτερικό του αβοκάντο και το ανακατεύετε μαζί με το καλαμποκάλευρο, το ¼ της κούπας από τα τρίμματα του κουκουτσιού και το αλάτι. 

Απλώνετε το scrub στα πόδια σας και κάνετε κυκλικό μασάζ, ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών σας μέχρι τον αστράγαλό σας. Μετά ξεβγάζετε με ζεστό νερό.

Τέλος, χρησιμοποιείτε το εσωτερικό της φλούδας του αβοκάντο για να τρίψετε τις φτέρνες και τους κάλους στα πόδια σας. Κάνετε μασάζ για περίπου 5-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η επιδερμίδα σας. Ξεβγάζτε με ζεστό νερό.

Τα τρίμματα από το κουκούτσι του αβοκάντο είναι κατάλληλα για να μαλακώσουν τους κάλους σας, έως και να τους εξαφανίσουν. Παράλληλα, τα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο είναι απαραίτητα για να θρέψουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα των ποδιών σας.

Πηγή: myworld.gr