Εξόφληση των οδοιπορικών τους εξόδων έπειτα από αποσπάσεις στο πλαίσιο των επιχειρήσεων «Ξένιος Δίας» και «Ασπίδα» ζητούν οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις εν λόγω επιχειρήσεις καθημερινά κατά της λαθρομετανάστευσης. 

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητά για μια ακόμη φορά από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να αποπληρωθούν χρωστούμενα σε αποσπασμένους άνδρες του Ξένιου Δία και της επιχείρησης Ασπίδα. 

Όπως αναφέρει η ΠΟΑΣΥ προς την ηγεσία του υπουργείου, «Ως γνωστόν, έχει συμπληρωθεί ένα έτος από την έναρξη των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου λαθρομετανάστευσης, «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και «ΑΣΠΙΔΑ», ενώ παράλληλα συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα αποσπάσεις συναδέλφων στα κατά τόπους Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία μας επανέρχεται για να επισημάνει ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόφλησης – εκκαθάρισης των υπομνημάτων των εν λόγω αποσπασμένων συναδέλφων μας. Τις καθυστερήσεις αυτές τις είχαμε επισημάνει στην πολιτική και φυσική ηγεσία σε προηγούμενες συναντήσεις μας και παρά τις αρχικές βεβαιώσεις που είχαμε για άμεση ενέργεια εκ μέρους των αρμοδίων, συνεχίστηκε η βραδύτητα στις εν λόγω εξοφλήσεις.

Γεγονός το οποίο επίσης καταγγέλλουν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, πλειάδα Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών αλλά και απλά μέλη μας. Είναι επιτακτικά αναγκαίο να δώσετε άμεση λύση στο προαναφερόμενο πρόβλημα, γιατί στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η όποια θετική εξέλιξη του ζητήματος θα ανακουφίσει οικονομικά, σε μεγάλο βαθμό, τους συναδέλφους μας».

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση «Ασπίδα» τέθηκε σε εφαρμογή τον Αύγουστο 2012 με τη μεταφορά 1.800 συνοριοφυλάκων στον Έβρο. Ο «Ξένιος Δίας» πραγματοποιεί καθημερινούς ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας και στην υπόλοιπη Επικράτεια για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης. 

ΑΝ. ΓΑΛ.