Την αναζήτηση των τρόπων ώστε να γίνουν περισσότερο προσβάσιμοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα Μουσεία, και  τα Μνημεία της χώρας στους ξένους επισκέπτες που προέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια, ήταν το αντικείμενο χθεσινής σύσκεψης σε αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου. 

Συζητήθηκε πώς θα βελτιωθεί η πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους μεταξύ των οποίων ο Χώρος του Βράχου της Ακρόπολης αλλά και ο Χώρος του Μουσείου της Ακρόπολης. Είναι πολλά που μπορούν να γίνουν γιατί έχουμε μία χρονιά που έχει πλημμυρίσει η χώρα με τουρισμό. 

Η στενότερη συνεργασία, ο διαρκής συντονισμός και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών κρίθηκε αναγκαία ώστε οι  ξένοι  επισκέπες  που φτάνουν στη χώρα  με κρουαζιερόπλοια, να μπορούν να πραγματοποιούν με ευκολία τςι επσικέψεις τους.

Στη σύσκεψη εκλήθησαν και έλαβαν μέρος το Προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Λάμπρο. Από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού, στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης Καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής, οι αρμόδιοι Γενικοί Διευθυντές του Υπουργείου, ο Πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων κ. Παναγιώτης Τζίνης, ο Αρχιφύλακας του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης κ. Κων/νος Νικολάου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.