Αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα των κινητοποιήσεων κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται να λάβει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στη σημερινή συνεδρίασή της.

Στην πολύωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τρίτης δεν υπήρξε συμφωνία για το εύρος και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ανάμεσα στις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στην Ομοσπονδία.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (3 έδρες στο Δ.Σ.) πρότειναν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (2 έδρες πλειοδότησαν με απεργία διαρκείας. Η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ (3 έδρες) προσανατολίζεται σε 48ωρη απεργία, πρόταση με την οποία συμφωνεί και το ΚΚΕ. Δύο 48ωρες απεργίες πρότεινε τέλος η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (1 έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο).

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσουν οι ΕΛΜΕ, ενώ στις 10 του μήνα, μία ημέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, θα συγκληθεί η ολομέλεια των ΕΛΜΕ προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι οι όποιες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά την πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους.

TAGS