Σε απεργία πείνας προχώρησαν από το πρωί της Τετάρτης 28 Αυγούστου περίπου 400 μετανάστες οι οποίοι κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ορεστιάδας, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Όπως αναφέρεται «αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της διοίκησης του στρατοπέδου που έλεγε πως η κράτηση τους θα παραταθεί στο 18μηνο κάτι που ξεσήκωσε τους κρατούμενους που εκφράσανε την έντονη δυσφορία τους καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο στρατόπεδο πάνω από ένα χρόνο χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα και χωρίς μάλιστα να έχουν περάσει από καμία δίκη».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επιπλέον πως πρόσφυγας από τη Συρία είναι σε απεργία πείνας εδώ και μία εβδομάδα με αποτέλεσμα το πρωί της Τετάρτης να λιποθυμήσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ άλλος πρόσφυγας από το Ιράν έχει ράψει το στόμα του από το βράδυ της Τρίτης. 

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως τα χαρακτηρίζει, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου έξω από τις εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα όπου στις 10 Αυγούστου είχε σημειωθεί εξέγερση των μεταναστών που διαμαρτύρονταν για παράταση του χρόνου κράτησης τους.