Την απόφασή τους να διακόψουν από αύριο τη λήψη ζάχαρης και να παίρνουν μόνο νερό και αλάτι ανακοίνωσαν οι 50 μετανάστες που βρίσκονται στην 34η μέρα της απεργίας πείνας, στον 7ο όροφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ).

Αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αποτελούμενη από τους βουλευτές Θοδωρή Δρίτσα, Τάσο Κουράκη, Λίτσα Αμμανατίδου, δημοτικούς συμβούλους και συνδικαλιστές από τους χώρους της υγείας και της εκπαίδευσης, επισκέφθηκε τους απεργούς εξέφρασε συμπαράσταση στον αγώνα τους και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους.

«Η απεργία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, οι εξελίξεις απαιτούν αναβαθμισμένη πολιτική ευθύνη την οποία, δυστυχώς, δεν βλέπουμε από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παλινδρομεί, καθυστερεί, αδυνατεί, κρύβεται και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της», δήλωσε, μετά την επίσκεψη, ο κ. Δρίτσας.

Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύση στα αιτήματα των μεταναστών, λέγοντας ότι υπάρχει το νομικό πλαίσιο και πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί να φύγει από τη ζωή έστω κι ένας μετανάστης.

Ο κ. Κουράκης κάλεσε τους φορείς της Θεσσαλονίκης που δεν έχουν τοποθετηθεί στο θέμα των μεταναστών να πάρουν θέση και να ζητήσουν από την κυβέρνηση να δώσει λύση.

Ο εκπρόσωπος των μεταναστών είπε ότι άνθρωποι που ζύγιζαν 80 κιλά ζυγίζουν σήμερα 44 κιλά και αρκετοί έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία ύστερα από λιποθυμίες.

Εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και μέλη της διοίκησης και συζήτησαν για την εξέλιξη της απεργίας πείνας των μεταναστών.

Με πρωτοβουλία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το θέμα της μετανάστευσης στην αίθουσα της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ).