Εξαρθρώθηκε, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, εγκληματική ομάδα που είχε ως σκοπό την εμπορία αδασμολόγητων τσιγάρων και τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο γυναίκες, ηλικίας 51 και 53 ετών, εις βάρος των οποίων, καθώς και άλλων δύο ατόμων, ενός 47χρονου αλλοδαπού και μιας 49χρονης ομογενούς, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική Οργάνωση» και παράβαση του νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».

Ειδικότερα, συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χθες το μεσημέρι σε λαϊκή αγορά στην περιοχή της Ανάληψης, οι προαναφερόμενες ομογενείς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 82 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου, και το χρηματικό ποσό των 1924,40 ευρώ.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως προέκυψε ότι πλησίον του σημείου σύλληψης των δύο γυναικών ήταν σταθμευμένα τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησιών μιας εκ των συλληφθεισών και δύο επιπλέον ατόμων που αναζητούνται, οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν ως χώρος προσωρινής αποθήκευσης λαθραίων τσιγάρων. 

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εν λόγω οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.619 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.