Στη σύλληψη δύο Νιγηριανών και μίας Ελληνίδας για απόπειρα απάτης καταστηματάρχη προχώρησε η Αστυνομία

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο Νιγηριανοί προσέγγισαν έλληνα ιδιοκτήτη καταστήματος στην Αθήνα προφασιζόμενοι ενδιαφέρον για την αγορά εμπορεύματος αξίας 2.000.000 ευρώ, ενώ η 38χρονη Ελληνίδα εκτελούσε χρέη διερμηνέα.

Οι δύο αλλοδαποί επικαλούμενοι δυσκολία εξαγωγής συναλλάγματος από τη χώρα τους επιχείρησαν να εξαπατήσουν τον καταστηματάρχη με το πρόσχημα ότι για την πληρωμή του θα χρησιμοποιούσαν ειδικά χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν εμποτισθεί και χρωματισθεί με ειδικό μαύρο χρώμα.

Προκειμένου να τον πείσουν μάλιστα προέβησαν σε επίδειξη αποχρωματισμού, με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού και ουσιών, δύο γνήσιων χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ, τα οποία και του παρέδωσαν για να ελέγξει τη γνησιότητά τους.

Ο καταστηματάρχης υποψιάστηκε ότι πρόκειται για τη γνωστή, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. μέθοδο της «νιγηριανής απάτης», κατήγγειλε το συμβάν στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και σε συνάντηση που κανόνισε μαζί τους την επομένη οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος συλληφθείς είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει και άλλους εμπόρους με την ίδια μεθοδολογία.