Κάτοικοι και φορείς του Αμύνταιου Φλώρινας έχουν αποκλείσει από το πρωί την πύλη του στρατοπέδου Παπαπέτρου, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για οριστική απομάκρυνση της μονάδας από την περιοχή.

Σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει η μεταφορά αρμάτων και εξοπλισμού του στρατοπέδου, ωστόσο η κινητοποίηση σταμάτησε την όλη διαδικασία.

«Κηρύσσεται ένας ανένδοτος αγώνας κατά των αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης που πλήττουν τον Δήμο», δήλωσε στο Α ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα στηθούν βάρδιες και δεν θα επιτραπεί το κλείσιμο του στρατοπέδου. «Παρότι μας είχαν υποσχεθεί ότι το θέμα παγώνει, ξαφνικά αποφάσισαν να κλείσουν όλο το στρατόπεδο. Επιδιώκουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να τον ενημερώσουμε για το θέμα», τόνισε.

Η απόφαση για κινητοποιήσεις διαρκείας ελήφθη στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

Εκτός από τον δήμαρχο Μάκη Ιωσηφίδη και τους δημοτικούς συμβούλους, συμμετείχαν οι βουλευτές της Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Ηλιάδης και Χρήστος Ευαγγέλου, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο δήμαρχος έχει ήδη στη διάθεσή του τις παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων, τις οποίες επιθυμεί να καταθέσει στον Πρωθυπουργό μαζί με τη δική του. Την απόφαση να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του στρατοπέδου, έλαβαν επίσης τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου και του Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

«Παραιτούμαστε για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος του τόπου μας. Αυτά οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα και πρέπει κάποτε να σταματήσουν», κατέληξε ο κ. Ιωσηφίδης.