Το ταχύπλοο καταμαράν που μεταφέρει εκατοντάδες επιβάτες από τη Ραφήνα προς τις Κυκλάδες και αντίστροφα υπέστη βλάβη σε μία από τις κύριες μηχανές του, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο δρομολόγιο το πρωί της Παρασκευής.

Οπως αναφέρει η τοπική Κοινή Γνώμη στην ηλεκτρονική της έκδοση, το πρωί ενημερώθηκε το τοπικό Λιμενικό από τον υπεύθυνο ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ SUPERJET ότι εντοπίστηκε βλάβη στην ηλεκτρονική πλακέτα της αριστερής εξωτερικής κύριας μηχανής (Νο 4 υδροπροωθητήρα).

Ακολούθησε έλεγχος από επιθεωρητές του τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, που επιβεβαίωσε την ύπαρξη ηλεκτρονικής βλάβη της μηχανής του SUPERJET.

Το Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου του για το προγραμματισμένο δρομολόγιο και μετά από αίτηση του Πλοιάρχου επετράπη ο απόπλους για μεμονωμένο πλου για το λιμάνι του Περάματος, χωρίς επιβάτες, προς αποκατάσταση της βλάβης.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου από Μύκονο για Νάξο – Θήρα – Ίο – Νάξο – Πάρο – Μύκονο - Ραφήνα παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας".