current views are: 1

30 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση09:34

Σμπώκος: Δεν είχα οικονομικές συναλλαγές με τον Τσοχατζόπουλο

Καμία σχέση με υπεράκτιες εταιρείες υποστήριξε ότι έχει κατά τη δεύτερη μέρα της απολογίας του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος.

Δημοσίευση 09:34’
αρθρο-newpost

Καμία σχέση με υπεράκτιες εταιρείες υποστήριξε ότι έχει κατά τη δεύτερη μέρα της απολογίας του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος.

Καμία σχέση με υπεράκτιες εταιρείες υποστήριξε ότι έχει κατά τη δεύτερη μέρα της απολογίας του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ενώ δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τον Πρόεδρο και τους Εισαγγελείς του Δικαστηρίου αναφορικά με τις επίμαχες σημειώσεις του πρώην Υπουργού, στις οποίες αναφέρεται το όνομά του.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να συνδέεται με εμένα, ψάξτε οπουδήποτε στον κόσμο, δεν υπάρχει καμία εταιρεία, κανένας λογαριασμός που να συνδέεται με μένα ή με συγγενείς μου. Δεν έχω καμία σχέση με τις σημειώσεις αυτές» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Θέλω να βοηθήσετε τη δικαιοσύνη δίνοντας επαρκείς εξηγήσεις για αυτά που σας αποδίδονται, γιατί, αν δεν δώσετε, σημαίνει ότι υπάρχει πέπλο συγκάλυψης.

Γ. Σμπώκος: Δεν έχω καμία σχέση με καμία από αυτές τις εταιρείες.

Πρόεδρος: Υπάρχουν και τα χειρόγραφα σημειώματα. Απευθύνονται ονομαστικά σε σας. Είχατε αλλού είδους συναλλαγές; Δεν υπάρχει εξήγηση. Να ζητάω, δηλαδή, εγώ χρήματα από κάποιον και ξαφνικά να λέω δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Μήπως εσείς έχετε καλύτερη μνήμη;

Γ. Σμπώκος: Δεν είμαι αποδέκτης κανενός από αυτά.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη πως αυτές τις σημειώσεις που, όπως είπε, του κατέστρεψαν τη ζωή, τις έμαθε από τις εφημερίδες.

« Αυτό το πρόσωπο που αναφέρει δεν είμαι εγώ. Είμαι ο εύκολος στόχος. Από το 2010 οι σχέσεις μας με τον Τσοχατζόπουλο είχαν διαρραγεί από πράγματα ακατανόητα. Έκοψα κάθε επικοινωνία γιατί δεν ήθελα να λειτουργήσει το κρητικό μου», είπε ο Γιάννης Σμπώκος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο πρόεδρος κάλεσε τους κατηγορουμένους να βοηθήσουν στην απόδοση της Δικαιοσύνης ,ζητώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι πειστικό για να βγάλουμε και εμείς την απόφαση; Υπάρχει ένα νέφος. Εσείς είστε οι άμεσοι υπεύθυνοι, από εσάς περιμένουμε απαντήσεις. Δεν σας τρομοκρατώ. Εκφράζω την αγωνία του δικαστηρίου. Όλοι ζητάτε μια δίκαιη δίκη. Πρέπει όμως κάποιοι να έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κατσιάνης.


σχετικα αρθρα