Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα ένας 43χρονος Ρουμάνος, επικίνδυνος  δραπέτης των φυλακών της περιοχής.

Ο Ρουμάνος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Λάρισας, προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή – συμμετοχή  του σε υποθέσεις διάπραξης κλοπών, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και  κατασχέθηκε μία πλαστική σακούλα με διαρρηκτικά εργαλεία κι ένα  ζευγάρι γάντια.

Κατά την προσαγωγή του δήλωσε ψευδή ελληνικά στοιχεία ταυτότητας,  προκειμένου να παραπλανήσει τους αστυνομικούς και να αποφύγει τη  σύλληψή του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για δραπέτη του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας, όπου εξέτιε  ποινή κάθειρξης 25 ετών και 19 μηνών, από το 1995, για τα  αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Τον Ιούλιο του 2012 είχε λάβει τακτική άδεια από τις  Φυλακές, χωρίς να επιστρέψει, ως όφειλε.

Τον ίδιο μήνα και συγκεκριμένα το πρωί της 16-07-2012, στο Γέρακα  Αττικής, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να ελέγξουν  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως συνεπιβάτης, κατά τη διάρκεια  της καταδίωξης που ακολούθησε, προέταξε διαδοχικά τρεις φορές  μακρύκανο όπλο και σκόπευσε τους αστυνομικούς, χωρίς τελικά να  πυροβολήσει.

Για την υπόθεση αυτή είχε εκδοθεί και εκκρεμούσε σε βάρος  του ένταλμα σύλληψης της Ε΄τακτικής Ανακρίτριας Αθηνών για απόπειρα  ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση κατά συρροή.

Ο συλληφθείς δραπέτης, που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, θα  οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.