Ρεπορτάζ: Έλενα Σιανου

Παντελώς αθώα δηλώνει στην απολογία της η Βίκυ Σταμάτη.

«Είμαι εδώ μόνο με τις δύο ιερές ιδιότητες, της μάνας και της συζύγου. Έχουμε υποστεί διαπόμπευση εγώ και η οικογένειά μου, η πατρική και το ανήλικο παιδί μου και έχω υποστεί βαρύτατες επιπτώεις στην υγεία μου, που οδήγησαν σε διπλό, πολύωρο χειρουργείο, σε αντικαρκινικό νοσοκομείο. Αναρωτιέμαι γιατί εγώ ή μάλλον γιατί και εγώ. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί τίποτα και ούτε πρόκειται σας βεβαιώ. Όσα μου καταμαρτυρούν είναι μόνο όσα μου έχει καταλογίσει ο Τύπος, χωρίς στοιχεία, αβάσιμα και συκοφαντικά και με οδήγησαν στο κολαστήριο του Κορυδαλλού για 17 μήνες. Έχει αγνοηθεί επιδεικτικά το γεγονός ότι είμαι η μόνη από τους κατηγορούμενους που δεν έχει καμία απολύτως ιδιότητα. Έναν άνθρωπο άσχετο και περιττό πώς τον συγκρίνετε με όλους τους άλλους; Εγκατέλειψα αναγκαστικά το παιδί μου σε ηλικία 5,5 ετών και έχει αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα, αφού έχει στερηθεί ακαριαία και τους δύο γονείς του. Το παιδί μου τιμωρείται μόνο επειδή έχει το επώνυμο Τσοχατζόπουλος. Δεν θέλω να φορτίσω περισσότερο την αίθουσα, μόνο να σας πω πως είμαι μαχητής του φωτός. Οι πράξεις μου είναι φανερές και πασίγνωστες».

Σε ερωτήσεις από την έδρα η Βίκυ Σταμάτη ισχυρίστηκε πως πρώτη φορά έμαθε για την εταιρεία Nobilis όταν μπήκε στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το 2006. 

Αναλυτικά διαλογοι:

Εισαγγελέας: Πώς εξηγείτε ότι ο αρχιτέκτονας που έστησε το σπίτι σας έστειλε επιστολή το 2002 ενώ εσείς το αγοράσατε το 2006;

Βίκυ Σταμάτη: Δεν την ξέρω αυτή την επιστολή, πρώτη φορά την είδα στον Άγιο Σάββα. 

Εισαγγελέας: Θεωρείτε ότι δεν σας βαρύνει απολύτως τίποτα;

Βίκυ Σταμάτη: Είναι αυτονόητο κύριε Εισαγγελέα.

Δικηγόρος Δημοσίου: Ποιος παρήγγειλε όλα αυτά τα πανάκριβα έπιπλα;

Βίκυ Σταμάτη: Ποιος στερήθηκε το παιδί του για έναν ή δύο καναπέδες, για κρόσια και για κουρτίνες;

Αντιπαράθεση Κούγια-Γκαρίπη

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του δικηγόρου του Νίκου Ζήγρα, Στέλιου Γκαρίπη, όταν ο τελευταίος ρώτησε για εμβάσματα σε λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη από το 1997. Η Βίκυ Σταμάτη απάντησε οτι δεν ισχύει αυτό, με τον Αλέξη Κούγια να αντιδρά έντονα και να απαντά΄οτι τα χρήματα αυτά προέρχονται απο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ενώ με έντονο ύφος ρώτησε: «Το έχετε καταλάβει ότι είστε δικηγόρος υπεράσπισης; Πώς γίνεστε τιμητής του Ζήγρα, του μεγαλύτερου αρχιλαμόγιου; Φύγε από εδώ ρε».

Ο κ. Γκαρίπης απάντησε: «Κύριε πρόεδρε ακούτε; Τώρα γιατί δεν έρχεται ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου;».

Ο κ. Κούγιας, πάντως, ισχυρίστηκε πως «εξερράγη» επειδή ο ίδιος ο Νίκος Ζήγρας τον εξύβρισε. Νωρίτερα, είχε συνεχή αντιπαράθεση και με τον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.