Ένα ιδιόχειρο σημείωμα ρίχνει περισσότερο φως στον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη δείχνοντας πως προτίμησε τον θάνατο από τη φυλάκιση για χρέη και τη διαπόμπευση.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» ο 63χρονος σχεδιαστής μόδας είχε ενημερωθεί στις 9 Αυγούστου, μέσω εντάλματος, ότι επρόκειτο να συλληφθεί για χρέη 170.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

Τις τελευταίες μέρες της ζωής του ζούσε με τον φόβο της Αστυνομίας αφού ήξερε πως ήταν πολύ δύσκολο να συγκεντρώσει το παραπάνω ποσό. Ο δικηγόρος του τον διαβεβαίωσε ότι θα συλληφθεί αλλά δεν θα καταλήξει στη φυλακή, όμως εκείνος ήταν τόσο αγχωμένος που έφτασε στο σημείο να μη βγαίνει από το σπίτι του στο Κολωνάκι.

Πήρε τη σκληρή απόφαση να πουλήσει τη βίλα του στη Μύκονο, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, όμως η αγοραπωλησία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Στις 23 Αυγούστου έστειλε επιστολή στους συνεργάτες του δείχνοντας ότι δεν ήταν διατεθειμένος να παλέψει άλλο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το σημείωμα όμως που άφησε στη στενή του συνεργάτιδα, Φωτεινή και το οποίο βρέθηκε δίπλα του μέσα στο σπίτι του στο Κολωνάκι τα λέει όλα: «Φωτεινούλα μου, λυπάμαι που γνωριστήκαμε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Μου συμπαραστάθηκες και σε ευχαριστώ πολύ. Να είσαι πάντα καλά. Ό,τι ποθείς. Εγώ φεύγω. Δεν μπορώ να ζω σε έναν κόσμο τόσο σκληρό και άκαρδο. Χαιρετισμούς στην οικογένειά σου. Θα σε αγαπώ πάντα. Μ. Ασλάνης...».