Επιχείρηση-«σκούπα», με στόχο τον έλεγχο του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης κατέληξε σε 41 προσαγωγές, στη βεβαίωση 43 παραβάσεων και στην κατάσχεση και στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής.

Με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και τη συνδρομή, κατά περίπτωση, υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου Νέας Προποντίδας. Οι έλεγχοι έγιναν με επίκεντρο την εμποροπανήγυρη που πραγματοποιήθηκε στη περιοχή στις 30 και 31 Αυγούστου.

Στη διάρκεια της επιχείρησης και κατά τις δύο ημέρες συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε 430 άτομα, καθώς και σε 701 οχήματα.

Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην εμποροπανήγυρη διαπιστώθηκαν -μεταξύ άλλων- 13 διοικητικές παραβάσεις για υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο, 14 παραβάσεις σχετιζόμενες με στέρηση άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριές), μία διοικητική παράβαση για πώληση προϊόντων άνευ παραστατικών, μία για βιβλιαρίου υγείας εργαζομένου κ.ά.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν άμεσα, όπως προβλέπει ο νόμος, 5172 είδη παραεμπορίου, μεταξύ των οποίων κοσμήματα και αξεσουάρ, μικρές ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα μικροαντικείμενα.

Στους ελέγχους και τις δράσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, των τμημάτων Τροχαίας Νέων Μουδανιών, Ασφαλείας Πολυγύρου, Τροχαίας Πολυγύρου, Τουριστικής Αστυνομίας Πολυγύρου και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Τρίγλιας, των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ΔΙ.ΑΣ. και Άμεσης Επέμβασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, καθώς και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.

«Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας.