Ετοιμάζονται για πορεία διαμαρτυρίας οι αθίγγανοι της Ρόδου

Ετοιμάζονται για πορεία διαμαρτυρίας οι αθίγγανοι της Ρόδου

Διακοπή της υδροδότησης στον καταυλισμό των τσιγγάνων έκαναν τις τελευταίες μέρες τα συνεργεία των αρμοδίων τεχνικών που εκτελούν έργα στην περιοχή, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αθίγγανων, οι οποίοι απειλούν τώρα με μαζικές διαμαρτυρίες στο κέντρο της πόλης.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες το μεσημέρι μιλώντας στη «Ροδιακή» ο «βασιλιάς» των τσιγγάνων κ. Βασίλης Στηροκλέας, χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως απαράδεκτη, απάνθρωπη και ρατσιστική και προειδοποίησε ότι αν η αποκατάσταση δεν γίνει άμεσα τότε θα υπάρξουν διαμαρτυρίες σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

«Η σύνδεση του νερού με τον καταυλισμό δεν έγινε τυχαία. Την είχε κάνει η πολιτεία και ο δήμαρχος αυτής της πόλης» είπε ο κος Στηροκλέας μιλώντας στη «Ροδιακή» επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει σχέδιο για να προσπαθήσουν να διώξουν από την περιοχή τον καταυλισμό, το οποίο όπως επισήμανε δεν πρόκειται να περάσει.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Στηροκλέας, είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Ρόδου, ζητώντας την άμεση επανασύνδεση του νερού που εδώ και χρόνια είχε διατεθεί στον καταυλισμό τους.

Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο