Δεκάδες μετανάστες απεργοί πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν την Κυριακή σε νοσοκομεία, με συμπτώματα αφυδάτωσης, καθώς εκτός από το φαγητό αποφάσισαν να απέχουν και από το νερό.

Την Παρασκευή, 64 απεργοί αποφάσισαν να συνεχίσουν χωρίς ζάχαρη και αλάτι. Από αυτούς οι 20 έκοψαν και το νερό. Την Κυριακή, 16 µεταφέρθηκαν σε νοσοκοµεία της Αθήνας. Τυλιγµένοι µε ισοθερµικές κουβέρτες και µοναδική αποσκευή ένα χαρτάκι που έγραφε στα ελληνικά όνοµα, ηλικία, κιλά και συµπτώµατα, µεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο», το «Αµαλία Φλέµινγκ» και τον «Ερυθρό Σταυρό» από το Μέγαρο Υπατία. Μαζί µε αυτούς οι νοσηλευόµενοι απεργοί έφτασαν τους 20.

Οι μετανάστες δεν δέχονται να τους χορηγηθούν βιταμίνες, καθώς θεωρούν ότι είναι υποστήριξη και ότι ακυρώνουν τον αγώνα τους.
Από τους 50 µετανάστες που βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι 15 είχαν µεταφερθεί και νοσηλευτεί σε νοσοκοµεία. Τρεις από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ένας στο Νοσοκοµείο «Άγιος ∆ηµήτριος».
Οι γιατροί δεν µπορούν να υπολογίσουν πόσες µέρες θα αντέξουν ακόµη οι µετανάστες.