Η προσφορά βοήθειας και στήριξης προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την Ελλάδα και την Κύπρο, στάθηκε η αφορμή για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν πέντε Κύπριοι ποδηλάτες να διοργανώσουν μια Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία Αγάπης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα που θα διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη, μέσω των Κοινωνικών Καταστημάτων των Δήμων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι πέντε ποδηλάτες, με τη στήριξη και την αρωγή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ξεκίνησαν μια μεγάλη ποδηλατορεία, που ξεκίνησε από τη Θράκη και αφού διασχίσει ολόκληρη την Ελλάδα, θα καταλήξει στην Κρήτη.

Όπως εξήγησε ένας εκ των πέντε Κύπριων ποδηλατών, ο Αντρέας Ονησιφόρου, «καθ' όλη τη διαδρομή μας από τα μέρη από όπου περνάμε, θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα, ένα μέρος των οποίων θα παραδίδεται στον Δήμο που μας φιλοξενεί για λίγη ώρα κι ένα μέρος θα το παίρνουμε μαζί μας για να διαθέσουμε στην Κύπρο».

Ο ίδιος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την αποδοχή που είχε αυτή η προσπάθεια, αλλά και για την ανταπόκριση που έδειξαν στην Ελλάδα οι απλοί πολίτες και οι Δήμοι, με τους οποίους επικοινώνησαν προκειμένου να τους παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη.

Η Ποδηλατοπορεία Αγάπης ξεκίνησε από τη Θράκη το Σαββατοκύριακο και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην Καβάλα, όπου ο Δήμος τους επιφυλάσσει θερμή υποδοχή στην παραλία της πόλης. Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν πολλοί σύλλογοι και φορείς που βοήθησαν στη συγκέντρωση των τροφίμων.

Αύριο το πρωί, οι πέντε ποδηλάτες και οι συνοδοί τους θα συνεχίσουν την ποδηλατοπορεία αγάπης, με επόμενο σταθμό την πόλη της Δράμας, αφού όμως πρώτα περάσουν από πέντε χωριά και οικισμούς.