Φωτογραφίες από τον παγιδευμένο φάκελο που έστειλαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Δημήτρη Μόκκα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και πυρίτιδα κυνηγιού εστάλη στο σπίτι το βράδυ της Κυριακής, στις 20.45. στην οικία του ειδικού εφέτη ανακριτή, Δημήτρη Μόκκα, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αναλάβει υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως τη δίκη για τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Ο κ. Μόκκας μόλις είχε επιστρέψει στην Αθήνα, στο Χολαργό έπειτα από διακοπές και το δέμα έλαβε η γειτόνισσά του, ωστόσο όταν ο ανακριτής παρέλαβε τον φάκελο συνειδητοποίησε ότι κάτι ύποπτο περιέχει και τον πέταξε αμέσως με αποτέλεσμα αυτός να εκραγεί.

Ως αποστολέας του φακέλου εμφανίζονται οι Γιατροί χωρίς σύνορα, ένα όνομα που θα εξασφάλιζε στους δράστες τη δυνατότητα να ανοίξει ο φάκελος όσο το δυνατό γρηγορότερα. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ο φακελος περιείχε εκρηκτικό υλικό και συγκεκριμένα κάποια καλώδια που κατέληγαν σε 8 μπαταρίες των 1,5 volt και αυτά σε αντίσταση λαμπτήρα. Αυτό ήταν βυθισμένο σε μπαρούτι που προέρχεται από φυσίγγια κυνηγιού.