Στο σκαμνί ο Καπράνος και άλλοι εννιά για τα ομόλογα

Στο σκαμνί ο Καπράνος και άλλοι εννιά για τα ομόλογα

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται 10 συνολικά άτομα, για την υπόθεση των ύποπτων ομολόγων του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ).

Έτσι στο Δικαστήριο παραπέμπονται ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημ. Καπράνος και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ Παν. Δεμέστιχας. Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι είναι ο εκ των ιδιοκτητών της κυπριακής εταιρίας ΤΡΩΥΛΟΣ Δημ. Παστελάκος,  ο  πρώην πρόεδρός του «Μεταξάς» και στενός φίλος του Δ. Καπράνου Νικ. Δεσποτόπουλος , ο ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής North Asset Management Γ. Παπαμαρκάκης, το στέλεχος της Proton Bank Κων. Κυριακόπουλος, ο  πρώην αντιπρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ Γερ. Κονιδάρης, η Ζωή Συράκη, η Ζωή Μπασπανέλου και ο Ευαγγ. Γανουτζής.

Τους αποδίδονται κατηγορίες για απιστία (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για καταχραστές του Δημοσίου), απάτη σε βάρος του Δημοσίου, δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση αφορά μεγάλα χρηματικά ποσά που «επενδύθηκαν» από τα δύο ταμεία σε δομημένα ομόλογα (συνολικού ύψους 130 εκατ. ευρώ για το ΤΣΠΕΑΘ και 185 εκατ. ευρώ για το ΤΕΑΥΦΕ) με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλη χρηματική ζημία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο