Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες και στο νησί της Πάτμου, κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Φορολογικών Ελέγχων.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ του «ΑΛΦΑ» η Πάτμος η οποία θεωρείται μια μεσαιωνική πόλη με δεκάδες πανάκριβα αρχοντικά, αποτελεί παράλληλα και συνώνυμο της λάμψης και του πλούτου. Η Χώρα της Πάτμου χαρακτηρίστηκε το πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης.

Κι αποτελεί μαγνήτη για πλούσιους και διάσημους του πλανήτη που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της. Εκεί μάλιστα το ΣΔΟΕ, ερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες, για ένα μεγάλο πάρτι φοροδιαφυγής.

Η εκτόξευση της αξίας της Χώρας την έφερε στην πρώτη θέση της λίστας του Forbs με τα καλύτερα και πιο ειδυλλιακά μέρη της Ευρώπης.

Έφερε όμως και ένα μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, πληροφορίες για αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις με μυθικά ποσά. Oι διάσημοι λένε ότι προτιμούν την Πάτμο ως "το νησί των απαρατήρητων" η παρουσία τους όμως σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη από το ΣΔΟΕ που ήρθε με συγκεκριμένη λίστα.

Με στοιχεία από το διαδίκτυο οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο για τρεις μέρες σε 15 αρχοντικά, επιλεκτικά.

Οι ελεγκτές σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν, ενοικιάσεις ακόμα και με 800 ευρώ τη μέρα. ΟΙ έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν με στοχευμένες έρευνες και στα υπόλοιπα νησιά του νομού μας.