Με αφορμή τον βιασμό μιας 13χρονης από έναν 18χρονο Αλβανό στην Κέρκυρα, η Daily Mail καταγγέλει πως οι ελληνικές αρχές δεν αποκαλύπτουν τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία για τους βιασμούς, προκειμένου να «προστατέψουν» την εικόνα του τουρισμού.

Σε άρθρο της με τίτλο «έφηβη βιάστηκε σε ελληνικό νησί», η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως μια 13χρονη από τη Σκωτία, έπεσε θύμα βιασμού στην Κέρκυρα από έναν 18χρονο Αλβανό, ο οποίος την παρέσυρε σε μια απομονωμένη περιοχή. Τελικά, ο Αλβανός συνελήφθη και η οικογένεια της ανήλικης επέστρεψε στη Σκωτία.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ακόμη πως μέσα σε διάστημα τριών μηνών έχουν αναφερθεί πέντε περιστατικά βιασμών στην Κέρκυρα, σύμφωνα με στοιχεία του Foreign Office, με αποτέλεσμα να υποστηρίζει πως «υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια στην Κέρκυρα και άλλα ελληνικά νησιά, τα οποία είναι προορισμός για αρκετούς Βρετανούς κάθε χρόνο».

Τέλος, η Daily Mail καταγγέλλει πως υπάρχουν αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες «οι αρχές κρύβουν τα πραγματικά στατιστικά των βιασμών, επειδή φοβούνται για τον τουρισμό στην Ελλάδα».