«Είναι έγκλημα, είναι εθνική προδοσία», δήλωσε ο Αντιπρόέδρος των εργαζομένων της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη, Θόδωρος Δημητριάδης μετά την απαίτηση της τρόικας για λουκέτο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

«Εμείς θα κάνουμε παρέλαση με τα οχήματα που κατασκευάσαμε εδώ και 45 χρόνια, αυτά που ο ελληνικός λαός χειροκροτούσε στις παρελάσεις, έτσι ώστε να αναβιώσουμε στη μνήμη τους ότι υπάρχει μία εθνική, αμυντική βιομηχανία», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οι 361 εργαζόμενοι οι οποίοι αντιδρούν στην προοπτική κλεισίματος της ΕΛΒΟ πραγματοποίησαν, σήμερα, συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. 

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν, κατά τη λήξη της κινητοποίησής τους, για την απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης για «εκκαθάριση εν λειτουργία» των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, από την τρόικα και την αντιπρόταση της τελευταίας για κλείσιμο των τριών αμυντικών βιομηχανικών μονάδων, χωρίς την αποζημίωση των εργαζομένων.Οι εργαζόμενοι παρέμειναν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για περίπου τρεις ώρες.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του σωματείου, συνοδευόμενη από τον οργανωτικό γραμματέα της ΓΣΕΕ Β. Μουτάφη και τον πρόεδρο του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδη, έγινε δεκτή από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου, ο οποίος και ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι - μεταξύ άλλων - έθεσαν στον υπουργό και το θέμα της "ασφάλειας" του στρατιωτικού υλικού, καθώς πρόκειται για αμυντική βιομηχανία, επισημαίνοντας ότι γι' αυτόν τον λόγο και παρότι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, έχουν συγκροτήσει, με δική τους πρωτοβουλία, ομάδες περιφρούρησης.

TAGS