Έντονες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι φοβούνται να βγούν ακόμα και από το σπίτι τους για ψώνια, όπως δηλώνουν οι ίδιοι. "Το θέμα με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση στην περιοχή έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων αλλά και των τοπικών φορέων. Ως μοναδικοί λύση στο προβλημά τους βλέπουν "μια τοπική εξέργεση" ώστε να απομακρυνθούν για πάντα οι λαθρομετανάστες που καταλύουν στην Ηγουμενίτσα.

Σε αυτό το κλίμα, οι κάτοικοι του Λαδοχωρίου και του Γραικοχωρίου πραγματοπιοήσαν Λαική Συνέλευση. Την σύσταση επιτροπής αγώνα, την έκδοση ψηφίσματος και την διοργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων, με καθολικό αίτημα την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών στην περιοχή,αποφάσισαν έπειτα και από  πρόσκληση των τοπικών συμβουλίων.Δεν ήταν λίγα τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από πολίτες κατά τη διάρκεια τησ συνέλευσης, απόρροια της αγανάκτησης των κατοίκων. "Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν τους θέλουμε άλλο εδώ" τόνισε η νεοσύστατη επιτροπή ενώ αναφέρθηκε ότι θα πρόκειται να φτάσουν το θέμα ως τον Πρωθυπουργό.

Την συνέλευση παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Τζάνης, ο επικεφαλής την μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Βασίλης Γιόγιακας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κατοίκων.Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιδημάρχου όταν εκείνος ανέφερε πρόταση που υπάρχει για δημιουργία καταυλισμού μεταναστών στη θέση "Γωνιά". Οι κάτοικοι στις τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι είναι αντίθετοι με τη δημιουργία οποιασδήποτε μορφής καταυλισμού στη Θεσπρωτία και ζητάνε την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή.