current views are: 3

3 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:13

Τα… λάθη της προκήρυξης των «Πυρήνων» για τον παγιδευμένο φάκελο

Με προκηρυξή της, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την ανάφλεξη παγιδευμένου φακέλου στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή, Δημήτρη Μόκα, που ασχολείται και με την υπόθεση της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Δημοσίευση 15:13’
αρθρο-newpost

Με προκηρυξή της, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την ανάφλεξη παγιδευμένου φακέλου στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή, Δημήτρη Μόκα, που ασχολείται και με την υπόθεση της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Με προκήρυξή της, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την ανάφλεξη παγιδευμένου φακέλου στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή, Δημήτρη Μόκκα, που ασχολείται και με την υπόθεση της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Βέβαια, ερωτήματα δημιούργησε το γεγονός ότι η προκήρυξη αναρτήθηκε νωρίς το πρωί στον ιστότοπο, στη συνέχεια «κατέβηκε» και το απόγευμα ξανανέβηκε χωρίς να περιέχει τροποποιήσεις. Οι αστυνομικοί μάλιστα διαπίστωσαν και λάθος αρίθμηση στο… χτύπημα καθώς δεν πρόκειται για το πέμπτο αλλά για το έκτο, εφόσον μετρήσουμε και την πρόσφατη επίθεση της FAI στην Ινδονησία σε αστυνομικούς. Το εν λόγω λάθος πιθανό να «δείχνει» ότι το κείμενο συντάχθηκε πριν τον Αύγουστο.

Στην προκήρυξη που έχει τίτλο «Σχέδιο Φοίνικας 5 – Φάτε τους Δικαστές» οι Πυρήνες στρέφονται κατά των δικαστών και του χώρου της δικαιοσύνης. Στον πρόλογο του κειμένου τους οι Πυρήνες «απαντούν» στην ΕΛ.ΑΣ. που είχε ανακοινώσει την εξάρθρωση της οργάνωσης τονίζοντας ότι πλέον η οργάνωση είναι ανανεωμένη και ισχυρή μέσα από το Σχέδιο Φοίνικας, γεγονός που υποδηλώνει και νέα πιο μεγάλα «χτυπήματα» σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική.

«Για άλλη μια φορά συναντιόμαστε στη φωτιά, με παλιούς και νέους συντρόφους, αποφασισμένους να ανατρέψουν τους αστυνομικούς υπολογισμούς που μας ήθελαν κλειστό κεφάλαιο μιας ιστορίας που τελείωσε. Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς όμως δεν τελειώνει ποτέ. Είναι η εσωτερική φλόγα που καίει μέσα μας, είναι ο Φοίνικας που γεννιέται από τις στάχτες του ξανά και ξανά. Είναι η φωτιά της Άρνησης και του Μηδενισμού που φωνάζει «Δεν μπορώ να σταματήσω, δεν μπορώ να καώ, κανείς δεν μπορεί να με σβήσει».

Ως προς το χτύπημα στον Μόκκα αναφέρουν πως παρακολούθησαν τον εφέτη ανακριτή για να του στείλουν όπως γράφουν ένα «δωράκι εκδίκησης», ενώ διευκρινίζουν: «Η αποστολή του παγιδευμένου δέματος στον ιεροεξεταστή… είναι μια πρώτη ελάχιστη και αντανακλαστική απάντηση».

Παράλληλα γίνεται ειδική αναφορά, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, στο πρόσωπο του εφέτη ανακριτή που ήταν ο παραλήπτης και γράφουν ότι επέλεξαν το σπίτι του επειδή «εκεί αισθάνεται ασφαλής», ενώ προαναγγέλουν και πιθανές επιθέσεις σε στόχους που δεν φυλλάσονται. Εντύπωση και προβληματισμό προκαλεί πάντως στην Αντιτρομοκρατική ότι παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία στο σπίτι του ανακριτή, ο οποίος άλλαζε συχνά οικίες, όπως είθισται, οι Πυρήνες κατάφεραν να παρακολουθούν στενά το σπίτι του χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. 

Δεν παραλείπουν μάλιστα να κάνουν λόγο ακόμα και για δολοφονίες δικαστών. «Ας γίνει λοιπόν αυτή η επίθεση πρόσκληση για τέτοιες πράξεις εκδίκησης σε όλους, εντός και εκτός των τειχών, που έχουν βιώσει την σαπίλα της δικαστικής εξουσίας. Δεν είναι κάτι το ανέφικτο. Υπάρχουν εκατοντάδες δικαστικοί λειτουργοί. Ούτε φυλάσσονται όλοι, ούτε είναι τόσο δύσκολο να τους βρεις. Ας τους επιτεθούμε όλοι με ό,τι μέσο μπορεί ο καθένας: Από ξυλοδαρμούς και εμπρησμούς μέχρι βόμβες και εκτελέσεις» γράφουν.

Στην προκήρυξη μεταξύ άλλων «παραδέχονται» τη συμμετοχή των δύο συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη για το δέμα- βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατίας, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν αποδεχτεί ακόμη τις κατηγορίες. «Πριν ένα μήνα περίπου, τα δυο αδέρφια μας Αντρέας και Σπύρος συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι για την αποστολή δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Αδέρφια μας να θυμάστε ότι ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει για όλους εμάς που η νέα αναρχία είναι η μόνη μας πατρίδα. Ο Φοίνικας γεννιέται από τις στάχτες του και συνεχίζει να χλευάζει την ησυχία των δειλών, προσφέροντας την φωτιά του προμηθέα στους αιώνιους εξεγερμένους». 

Σχετικά με την FAI, κάνουν ενωτικό κάλεσμα πέραν συνόρων αναφέροντας «΄Ολοι μαζί, αναρχοατομικιστές, μηδενιστές, χαοτικοί, συναντιόμαστε εκεί που η νέα αναρχία γίνεται πράξη. Θέλουμε να γνωριστούμε μέσω των δράσεών μας και να πειραματιστούμε με την διάχυση της ΄Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας FAI. Για αυτό η φωνή και οι φωτιές μας θέλουμε να ταξιδέψουν και στην άλλη άκρη της Γης, στην μακρινή Ινδονησία, ενισχύοντας την δράση των αδερφών μας, των πυρήνων της FAI εκεί. Πρόσφατα, οι πυρήνες της FAI-Ινδονησίας, εκτός από τις επιθέσεις τους ενάντια στο σύστημα, προχώρησαν και σε μια εκστρατεία αντιπληροφόρησης σχετικά με την εκτέλεση τεσσάρων κρατουμένων από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Οι τέσσερις νεαροί κρατούμενοι κατηγορούνταν για μια συμπλοκή που είχε γίνει σε κάποιο μπαρ κατά την διάρκεια της οποίας σκότωσαν έναν μπάτσο των ειδικών δυνάμεων. Λίγο μετά την προφυλάκισή τους έγινε νυχτερινή έφοδος των ειδικών δυνάμεων στην φυλακή οι οποίες και εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τους τέσσερεις κρατούμενους, στο κελί τους. Οι σύντροφοι στην Ινδονησία δεν είναι μόνοι τους».

Το κείμενο «κλείνει» με επικριτικό τόνο για μέλη του αναρχικού χώρου: «Σήμερα η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς αναγεννιέται από τις στάχτες της, προωθώντας το Σχέδιο Φοίνικας. Νέοι πυρήνες της Συνομωσίας είναι έτοιμοι να ξεχυθούν στο νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης. Και όσοι ρεφορμιστές αναρχικοί μας συκοφαντούν λεγοντας ότι η νοοτροπία και η μέθοδός μας μοιάζει περισσότερο στην μαφία, είναι γιατί αυτοί μοιάζουν όλο και περισσότερο στους αριστερούς χίπηδες…»


σχετικα αρθρα