Ελεύθερα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, αφέθηκαν τα επτά άτομα που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία χρόνια τελεί υπό κατάληψη.

Οι κατηγορούμενοι, έξι άντρες και μία γυναίκα, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης από το οποίο ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Οι επτά αντιμετωπίζουν την κατηγορία της κατάληψης δημόσιου χώρου. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για οπλοφορία, διότι στην κατοχή του βρέθηκε ένα αεροβόλο όπλο.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε χθες το πρωί, όταν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. -παρουσία δικαστικού λειτουργού- περικύκλωσαν και εισέβαλαν στο κατειλημμένο κτήριο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Γρ. Λαμπράκη. Το συγκεκριμένο κτήριο είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας και έχει παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.