Η κρίση φαίνεται πως δεν επηρεάζει και ιδιαίτερα τους Έλληνες που σκοπεύουν να αγοράσουν πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα στο Λονδίνο, αφού όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, οι σχετικές αγορές, αξίας πάνω από 1 εκατ. αγγλικές λίρες (1,6 εκ. δολάρια) παρουσιάζουν αύξηση, σύμφωνα με στοιχεία του μεσιτικού γραφείου Knight Frank LLP.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι γενικότερα παρατηρείται αύξηση της ζήτησης πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο από ξένους κατοίκους, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να ανεβαίνουν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα το Φεβρουάριο με τους Έλληνες, τους Ισπανούς, τους Ουζμπέκους, τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και τους Αμερικανούς να σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση στις επενδύσεις.

Η αγορά ακινήτων στο Λονδίνο προσελκύει επενδυτές που φοβούνται την οικονομική και πολιτική αστάθεια στις δικές τους αγορές, σύμφωνα με τον κ. Λάιαμ Μπέιλι, που είναι επικεφαλής έρευνας του γραφείου Knight Frank.

Για τις περιπτώσεις των Ελλήνων και των Ισπανών η αύξηση οφείλεται στη δύσκολη κατάσταση των οικονομιών τους, ενώ οι Ασιάτες ως μέσο προστασίας από τον πληθωρισμό, αναφέρει το Bloomberg.

Ο κ. Μπέιλι θεωρεί ότι η εκδίωξη των ηγετών της Τυνησίας και της Αιγύπτου, που πυροδότησε εξεγέρσεις στη Λιβύη, το Μπαχρέιν και την Υεμένη, θα φέρει πιθανότατα περισσότερο χρήμα από τη Μέση Ανατολή στο Λονδίνο, καθώς οι πλούσιοι επιδιώκουν να προστατεύσουν την περιουσία τους. "Ο αριθμός των εθνικοτήτων που αγοράζουν κατοικίες στο Λονδίνο αυξήθηκε από 46 το 2009 σε 61 το 2010", είπε ο κ. Μπέιλι.

Οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο αυξήθηκαν 1% το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο και 8% σε ετήσια βάση. Ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης είναι η οδός Βικτόρια στο Κένσινγκτον, όπου το μέσο κόστος των κατοικιών ανέρχεται σε 6,43 εκατ. λίρες.