Αθώοι για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, διέγερσης σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια και διατάραξη κοινής ειρήνης,  κρίθηκαν από το δικαστήριο ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστας Μουτζούρης και ο γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, Σάββας Μιχαήλ.

Το δικαστήριο ήταν κατάμεστο από κόσμο που άκουσε με ανακούφιση την ετυμηγορία των δικαστών , οι οποίοι έκριναν πως από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε η τέλεση αδικημάτων.

Σε βάρος των κατηγορουμένων είχε καταθέσει μήνυση η «Χρυσή Αυγή». Ειδικότερα, ο κ. Μουτζούρης  κατηγορείται ότι ως πρύτανης του ΕΜΠ «κατά τους μήνες Ιανουάριο και Μάιο του 2009 επέτρεψε την χρήση οπτικών ινών που έχουν παραχωρηθεί στο εκπαιδευτικό ίδρυμα σε άγνωστους χειριστές της διαδικτυακής διεύθυνσης Athens Indymedia , παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η παροχή δωρεάν υπηρεσιών για σκοπούς που δεν είναι εκπαιδευτικοί ή ερευνητικοί».

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι άγνωστοι χειριστές «με αναρτήσεις τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο προκάλεσαν και διέγειραν δημόσια τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους και σε αμοιβαία διχόνοια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μουτζούρης έχει δικαστεί για την ίδια υπόθεση τον Μάιο του 2011 και έχει κηρυχθεί αθώος.

Στο δικαστήριο χθες κατέθεσε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης και η επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από το δικαστήριο χθες απουσίαζαν οι μάρτυρες κατηγορίας των μηνυτών, Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς και η υποψήφια βουλευτής του κόμματος, Θέμις Σκορδέλη.