Τις εργασίες για τη διάνοιξη της σήραγγας επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά ξεκίνησε ο Μετροπόντικας «Ιππόδαμος», όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό Α.Ε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας ξεκινούν εμπρόθεσμα, όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα του έργου, κάτι που «κατέστη δυνατό χάρη στις μεγάλες προσπάθειες της Αττικό Μετρό, της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας και όλων των εργαζομένων που πέτυχαν σε χρόνο ρεκόρ τη συναρμολόγηση του μηχανήματος».

Αφού διανύσει 6,5χλμ. και περάσει από τους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου επίσης τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη, ο Μετροπόντικας σε περίπου 2,5 χρόνια θα ολοκληρώσει την κατασκευή της σήραγγας.

Σημειώνεται ότι ο «Ιππόδαμος» πήρε το όνομά του από τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα πολεοδόμο. Στοιχεία του Ιπποδάμειου συστήματος της αρχαίας πόλης του Πειραιά αποκαλύπτει η εκτελούμενη στο πλαίσιο του έργου του Μετρό αρχαιολογική έρευνα στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου.

TAGS